Maatwerkadvies voor jouw woning of bedrijfspand

Als je graag de energie-efficiëntie van je huis of bedrijfspand wilt verbeteren en je wilt weten welke stappen daarvoor nodig zijn en hoeveel dit gaat kosten, dan kun je bij ons een op maat gemaakt advies aanvragen. Onze EP Adviseur komt langs om een advies op maat te geven, waarbij je persoonlijk advies krijgt over verbeteringen op zowel bouwkundig als installatietechnisch gebied.

Deze verbeteringen dragen bij aan energiebesparing, verhogen het wooncomfort, zorgen voor een gezonder binnenklimaat en verminderen de impact op het milieu. Het advies omvat gedetailleerde informatie over de meest geschikte maatregelen voor jouw situatie, de bijbehorende kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies?

Het maatwerkadvies is specifiek afgestemd op duurzaamheid en biedt advies op maat. Het geeft aan welke stappen je kunt nemen om de energieprestatie van jouw huis of bedrijfspand te verbeteren, rekening houdend met de unieke kenmerken ervan. Dit gaat verder dan standaard ‘online woningscans’. De EP Adviseur komt persoonlijk langs, analyseert alle variabelen van jouw locatie en stelt het maatwerkadvies op binnen een gecertificeerd proces, uitgevoerd door een erkende EP Adviseur.

Dit advies is gebaseerd op het ’trias energetica’-principe. Het begint met het minimaliseren van energieverbruik, zoals isolatie. Daarna wordt er gekeken naar duurzame energiebronnen, zoals een warmtepomp, en pas als laatste naar hernieuwbare energie.

Een veelvoorkomende fout is om bijvoorbeeld een warmtepomp en zonnepanelen te installeren zonder eerst te isoleren. Hierdoor gaat de opgewekte energie verloren en blijft de daadwerkelijke verbetering van de energieprestatie minimaal tot nihil.

The Label Brothers aan het meten

Wat heb je aan advies op maat?

In het maatwerkadvies worden niet alleen de aanbevolen acties genoemd, maar ook de kosten en de geschatte terugverdientijd. Zo krijg je een helder beeld van welke maatregelen financieel rendabel zijn en binnen welke termijn ze zichzelf terugverdienen. Omdat het advies gebaseerd is op dezelfde factoren als het energielabel, biedt het een garantie voor een beter en specifieker energielabel, op voorwaarde dat de geadviseerde maatregelen worden geïmplementeerd. Hierdoor wordt het maatwerkadvies vaak erkend door instanties zoals banken, wat het als bewijs kan dienen voor bijvoorbeeld het verkrijgen van een verduurzamingshypotheek of lening.

Bovendien dragen de voorgestelde maatregelen in het maatwerkadvies logischerwijs bij aan een verbeterde energieprestatie, wat resulteert in energiebesparing, verhoogd wooncomfort, een gezonder binnenklimaat en verminderde milieubelasting.

Belangrijk om te weten is dat de EP Adviseur onafhankelijk opereert en niet verbonden is aan een specifieke leverancier of isolatiebedrijf. Voor de uitvoering van de aanbevolen maatregelen kun je vervolgens een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

 the label brothers thelabelbrothers energielabel adviseur maatwerk

Maatwerkadvies aanvragen?

Wanneer je jouw huis of bedrijfspand wilt verduurzamen en een maatwerkadvies wilt aanvragen, is het cruciaal om te weten hoe het momenteel staat met de energieprestatie. Het is daarom essentieel om een energielabel aan te vragen als nulmeting, omdat de gegevens voor het advies worden verzameld tijdens de opname voor het energielabel. Terwijl een energielabel normaal gesproken het eindpunt markeert, dient het bij maatwerkadviezen juist als vertrekpunt. Zonder een energielabel is er geen maatwerkadvies mogelijk.